2014. február 7., péntek

Tejszínes-pestós csirkemell kápia paprikával és makarónival

Ha péntek, akkor hűtőürítés, legalább is nálunk. Ilyenkor a hét elején félig elfogyasztott hozzávalók kerülnek felhasználásra. Fél üveg piros pesto, 1 db kápia paprika, és fél doboz tejszín - ezek kerültek ma az asztalra.

Hozzávalók: piros pesto, kápia paprika, fél póréhagyma, 500g csirkemell, kókuszzsír, tejszín, só vagy provence-i fűszerkeverék, 1 zacskó  rövid cső (makaróni) tészta.
A csirkemellet csíkokra vágjunk. A hagymát és a paprikát szeleteljük. Egy nagyon serpenyőben kevés kókuszzsíron megdinszteljük a póréhagymát. Ehhez adjuk a csirkemellet, amit fehéredési pirítunk. Most már lehet fűszerezni illetve a pestót is hozzákeverni. Néhány percig állandó keverés mellett pároljuk. Nyakon öntjük a tejszínnel, amivel egyszer fel is forraljuk. Köretnek tésztát vagy akár burgonyapürét is készíthetünk.
Finom laktató és gyorsan elkészíthető étel.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...