2014. június 6., péntek

Fügés-mandulás ropogós

Ha ropogtatni valóról beszélünk akkor általában sós sütemény jut eszünkbe.. pedig miért ne lehetne valami édes is. Sokan ódzkodnak a félkész termékektől, igaz én is szívesebben készítek mindent friss alapanyagokból, de a félkész leveles tészta a gyengém. Ezúttal egy kicsit másképp készült, mint azt a család megszokta. Sikere volt.

Hozzávalók: 1 doboz leveles tészta, 1 tojás, 5-6 szem aszalt füge, 8-10 szem mandula, vaníliás cukor.
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágom. kb. 2-3 cm széles csíkokat kapunk. A tojást felverjük a lapokat megkenjük vele. A fügét vékony csíkokra vágjuk  - én most nem szórakoztam vele, nem lettek igazán vékonyak. A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezek, megszórom némi vanília cukorral, majd a lapokat félbehajtom. Ha kell a széleit lenyomkodom. Enyhén tekerek rajta majd tepsibe teszem őket. Megkenem tojással. A sütőt 180 fokra előmelegítem a rudakat pedig nagyjából 10-12 percig sütöm. Nagyon finom, garantált siker.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...