2014. június 17., kedd

Juhtúrós rakott burgonya

Az idei Gourmet fesztivál témája a rakott krumpli volt. Egyik nagy kedvencem, szerintem az egyik legjobb magyar étel is. Hagyományos módon korábban heti szinten készítettem, ropogós fehér kenyérrel, kovászos uborkával..hmmm de megenném most is. Készült már darált hússal, fokhagymásan, zöldborsóval... ezúttal pedig juhtúró került bele. Meg kell hogy mondjam, isteni lett.

Hozzávalók: héjában főtt burgonya, kemény tojás, kolbász, tejföl, só, bors, juhtúró kevés zsiradék
A rakott krumplit a megszokott módon készítjük el.  A megfőtt, kihűlt és hámozott burgonyát, a tojást és a kolbászt karikázzuk. Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Alulra a burgonya kerül, sózzuk, borsozzuk mehet rá a kolbász és a tojás is. Morzsoljunk rá némi juhtúrót majd kenegessük meg tejföllel. Jöhet a következő réteg.. a megszokott módon.
Tetejére a burgonya és a tejföl kerül. Ha szeretjük a füstölt ízeket, még egy kis szalonnával is megspékelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...