2014. július 23., szerda

Juhtúrós langalló

Olyan sokszor készítettem már el, mert annyira szeretjük. Lassan a gyerekek már pizza helyett kérik. Igazuk van, ez sokkal finomabb.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, kevés cukor, fél ek só, 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ). A feltéthez: 250 ml tejföl, 1 kocka juhtúró (125 gr), 2 gerezd fokhagyma, 1-2 lila hagyma, füstölt húsos szalonna, tarja - tetszés szerint, gyulai kolbász, mehet még bele némi kukorica is, kaliforniai paprika és a tetejére reszelt sajt. 
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket. :) - néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.
Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekbe, a szalonnát, sonkát apró kockákba... a tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát, juhtúrót és még egy pici sót. Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 5 percig süssük. Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával majd végén reszeljünk rá sajtot is. 
Tegyük vissza a sütőbe további 20-25 percre, és amikor elkezd illatozni és a sajt megsülni már készíthetjük is ki a tányérokat. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...