Talán a legegyszerűbb és legolcsóbb ételek egyike. Bevallom nagyon szeretem. Kizárólag kovászos uborkával és ropogós héjú fehér kenyérrel az igazi.
Hozzávalók: burgonya, hagyma, paprika, só, kolbász, virsli
A hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi).
Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd a hőfokot lejjebb véve beleszórom a paprikát. Mehet rá a burgonya, a karikára vágott kolbász - de mehet bele akár füstölt hús is vagy szalonna. Jól elkeverem, sózom és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön főzöm, néha megkevergetve, majd mikor a burgonya megpuhul belevágom a virslit is. (hagyhatjuk egészben is, ki hogy szereti).
Forrón tálalom a kihagyhatatlan fehér kenyérre és kovászos uborkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése