2013. január 31., csütörtök

Ha nincs kenyér itthon...

Elfogyott a kenyér...
Na ilyenkor készült egy gyors "feles kenyér" esetleg kifli (de erről majd máskor)

A kenyérhez kell: 2,5 dkg élesztő (nem zacskós), 1 dl langyos víz, 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg fehér búzaliszt, 2-3 kiskanál só, 1 kiskanál köménymag (én őrölten szeretem) 2 ek lenmag, 2 ek szezámmag, bármilyen olajos magvak 4 ek mennyiségben, 3-4 dl víz és 2 ek olívaolaj.

Az élesztőt 1/2 l langyos vízbe morzsoljuk. Dagasztó tálba szórjuk a liszteket, magvakat, az élesztőt, sót és a maradék langyos vizet is. A vízzel óvatosan, mert minden lisztnek más a vízfelvevő képessége.
Az egészet összegyúrjuk, ha már elválik az edény falától, hozzákeverjük az olajat. Fél óráig lefedve kelesztjük. Ezután kiolajozott formába tesszük (én ezt használom http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40133036/
A formában még 20 percet kell keleszteni. A sütési idő 210 fokon kb. 45 perc, nálam kevesebb kellett. A sütést hideg sütőben kezdjük.

A legjobb még frissen jó kis túrókrémmel paradicsommal!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...