2013. február 3., vasárnap

Töpörtyűs pogácsa

Hozzávalók

A tésztához:
3dkg élesztő, 2dl tej, csipet cukor, 50dkg liszt, 1dl tejföl, 15dkg margarin, 1 kiskanál só
A tetejére:
25 dkg darált töpörtyű, 1 db tojás, bors
 


Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. A lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tejfölt, margarint, sót. Jól összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután rásimítjuk a tepertőkrémet és megszórjuk borssal. A tésztát összehajtjuk jobbról-balról a feléig, majd ugyanezt felülről is, majd fél óráig lefedve pihentetjük.


Újra kinyújtjuk, összehajtjuk. Mindezt kétszer ismételjük meg. A legvégén 2 ujjnyira nyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással és 200 fokon 20 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...