Hozzávalók
A tésztához:
3dkg
élesztő, 2dl tej, csipet cukor, 50dkg liszt, 1dl tejföl, 15dkg
margarin, 1 kiskanál só
A tetejére:
25 dkg darált töpörtyű, 1 db tojás, bors
25 dkg darált töpörtyű, 1 db tojás, bors
Az
élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. A lisztet átszitáljuk
hozzáadjuk a tejfölt, margarint, sót. Jól összegyúrjuk majd lisztezett
deszkán 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután rásimítjuk a tepertőkrémet és
megszórjuk borssal. A tésztát összehajtjuk jobbról-balról a feléig, majd ugyanezt felülről is, majd fél óráig lefedve pihentetjük.
Újra
kinyújtjuk, összehajtjuk. Mindezt kétszer ismételjük meg. A legvégén 2
ujjnyira nyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét
bevagdossuk, megkenjük tojással és 200 fokon 20 percig sütjük.
jó
VálaszTörlés