2013. február 6., szerda

Kairói citrusos csirke

Az általunk egyik legkedveltebb húsétel - a csirke. Mivel sokféleképpen készíthetjük el, sosem válik unalmassá. Tekintettel arra, hogy a család női tagjai állandó fogyókúrában élnek, a csirkemell bizonyult ezúttal is a legjobb választásnak. Nem kell mindig pörkölt és rántott hús - bár ezek is nagy kedvencek. Időnként jól esnek a friss ízek.

Az ételek gyors elkészítésének egyik legjobb módja, ha Wok-ban sütünk. 

Hozzávalók: 1 csirkemell, kis gyömbér, édeskömény levele  (2 levél), 1 újhagyma, 3 db fokhagyma, só, bors, chili paprika.

A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk. A Wok-ot előmelegítjük beletesszük a zsiradékot. (új kedvencem a kókuszzsír) beletesszük a karikára vágott hagymát, csíkokra vágott édesköményt majd a húst is. Ezután fűszerezzük meg. Tegyük hozzá a fokhagymát, chilit és reszeljünk rá egy kevés gyömbért. Pirítsuk együtt, majd adjunk hozzá 2 narancs gerezdjeit illetve 1 citrom levét.

Hozzá fűszeres bulgurt készítettem, amit kairói shoarma fűszerrel (édeskömény, menta, kurkuma) ízesítettem.

Pikáns egy ebéd :-)


2 megjegyzés:

  1. nagyon ínycsiklandozóan néz ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon finom volt. A narancs és a citrom teljesen megbolondította. Ezt még soha nem készítettem, de most már szerintem gyakori vendég lesz nálunk. :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...