Az utóbbi hetekben az alma valahogy nem akart sehogy sem elfogyni. Már kezdtek foltosodni, és biztos voltam benne, hogy válogatós családom, ezt már biztos nem fogja így elfogyasztani. Ezért készült az almakompót.
Nagyon egyszerű elkészíteni és nemcsak desszertnek kitűnő de húsok mellé is - savanyúság helyett.
2 kg alma, 8ek cukor (vagy méz), 1 citrom leve és lehámozott héja, 1 rúd fahéj, 10-11 szem szegfűszeg, kis vanília
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és a hámozott héját, valamint a fűszereket. Kezdjük el lassú tűzön főzni. Almától függően az elkészítés ideje változó.
Nagyjából 10-15 perc elég neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése