2013. március 27., szerda

Spenót, ahogy én készítem

Spenótot általában a jól bevált fagyasztott spenótból készítjük, de amikor a piacon a kedvenc árusomnál - egy idős néninél meglátom, mindig veszek tőle 1-2 zacskónyit.
Elkészítése semmivel sem nehezebb a fagyasztotténál.

Hozzávalók: 0,5 kg friss spenót levél, 2 ek vaj, 2 ek liszt, 0,5 l tej, csipet só, 2 gerezd fokhagyma.
opció: cukor

A spenót leveleiről lecsípem a szárakat majd bő vízzel jól megmosom őket. Egy edénybe annyi vízzel teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. A vízbe teszem a fokhagymát és a sót is.
Nem kell sokáig főzni. Ezután  botmixerrel összeturmixolom. Vigyázzunk ne túl sok vízzel tegyük.
Közben besamel mártást készítek. Ehhez a vajat megmelegítem, beleöntöm a lisztet és habzásig keverem. Ezután hozzáöntöm a tejet és simára keverem besűrítem.
Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor kiolvasztva, lecsepegtetve hozzáönthetjük. Ha a frissel dolgozunk, azt ugyanúgy öntsük hozzá. Jól keverjük össze és tejjel tetszés szerint higitsuk.
Sokan édesebben szeretik, ilyenkor adjunk hozzá cukrot ízlés szerint. Hozzá leginkább bundás kenyér illik, de mi nagyon szeretjük tükörtojással.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...