Az avokádó krémet sokan ismerjük - és többféleképpen is készítjük.
Az eredeti mexikói recept alapján apróra tört paradicsom is kerül bele. Már készítettem így is. Ezúttal egy egyszerűbb változatát, kevesebb hozzávalóból készítettem el.
Kellett hozzá: 2 db érett avokádó, 1/2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 lime leve, só, bors, olíva olaj, tökmagolaj.
Az avokádót félbevágom, magját kiveszem és egy kanál segítségével a belsejét kikaparom.
Az aprítóba beleteszem a többi hozzávalóval és összevágom. Krémes, kenhető állagú lesz, amit pirítóssal, tortilla chips-szel esetleg hasábokra vágott zöldségekkel tálalunk.
Opciósan az alábbi hozzávalókkal is készíthetjük. (persze nem egyszerre minddel)
lime reszel héja, koriander, menta, chili, tabasco, paradicsom, tejföl, majonéz, mustár, bazsalikom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése