2013. április 7., vasárnap

Kólában sült csirkecomb medvehagymás krumpli kavalkáddal

Amikor ezt a receptet először megláttam, az első gondolatom az volt, hogy ez azért már beteges. Kellett is idő hozzá, míg megbarátkoztam vele de aztán belevágtam és kipróbáltam. Annak ellenére, hogy az ízek ilyen jellegű párosítása egy kissé furcsának tűnik, az eredménye valami fenomenális. A hús omlós(z) :-) íze a BBQ és a kóla miatt füstös és egyben édes is. Mindenesetre a család odavolt érte.

Hozzávalók: 4-5 csirkecomb, 250ml kóla, BBQ mártás vagy otthon készített változata az alábbiakból: mustár, ketchup, méz, balzsamecet, só, bors és 1 fej lila hagyma beleaprítva.
Körethez: burgonya, édesburgonya, kis csokor medvehagyma, só, bors, kevés mangalica zsír

A húsokat kétfelé vágom, jól megmosom és papírtörlővel megszárítom. Egy jénai tálba helyezem majd megsózom. Közben a BBQ mártást elkeverem a kólával - egy kicsit pezsegni fog. Ezt a mártást ráöntöm a csirkére, amit letakarva előmelegített sütőben nagyjából 1 órán keresztül sütöm. A mártás közben be fog sűrűsödni, ezzel érdemes néha locsolgatni a húst. 
A burgonyákat karikákra vágom, jól megmosom tepsibe rakom. Fűszerezem sóval, borssal és megszórom az apróra vágott medvehagymával is. Tetejére teszek 2-3 kk mangalica zsírt illetve kevés vizet. Lefedve mehet a sütőbe a hús mellé. 

Csak ajánlani tudom!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...