2013. május 21., kedd

Kolbászos-tojásos lecsó

Igazi nyári étel, bár még tavasz van, de nem győzőm kivárni azt az időt amikor a paradicsomnak végre paradicsom a paprikának paprika íze lesz. Mert, bár most is kapható, de ez még nem az igazi. Mindenesetre egyik kedvencünk a lecsó. Egyszerű, gyors, könnyű (kolbász nélküli változata természetesen) 
Most vacsorára készült.
Hozzá kellett: 4 db nagyobb paradicsom, 4 db paprika, 1/4 kolbász karikázva, 2 db tojás, só, bors, kevés zsiradék, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 pár virsli
A hagymát felaprítom, a paprikát karikázom a paradicsomot is gerezdjeire vágom. Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát, erre rádobom a kolbászt is. Rövid idő után mehet bele előbb a paprika. Ennek amúgy is kell egy kis idő, míg átpuhul. Nagyjából 10 perc után teszem rá a paradicsomot is, sózom-borsozom és együtt főzöm tovább.
Eközben a tojásokat felverem és amikor a paradicsom már kellőképpen szétfőtt ráütöm a tojásokat is. Kis kevergetés után el is készül.
Friss kenyérrel az igazi!
Variálható még cukkinivel, erős paprikával, de szalonnával néha egy kis darab füstölt-főtt tarjával vagy sonkával még pikánsabbá tehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...