2013. szeptember 19., csütörtök

Csirkemájas makaróni

A csirkemájat nálunk a családban csak én vagyok hajlandó megenni, úgyhogy egyik este gondoltam, most csak magamra főzök. Egyébként az étel egyszerűsége miatt hétköznapi gyors vacsoraként nagyon jól megállja a helyét. 

Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej sonkahagyma, 1 ek pesto, olíva olaj, makaróni tészta, kevés olíva olaj.
A csirkemájat megmosom, megszárítom és kisebb darabokra vágom. Eközben a tésztát kifőzöm. Kevés olíva olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát majd hozzáadom a májat is. Együtt párolom. A májnak nem kell sok idő, de azért figyeljünk oda, hogy tényleg átsüljön. Ha megvan keverjük hozzá a pestot is. Sózni csak itt szoktam. A kifőtt tésztát még melegében a májhoz adom jól átkeverem és kicsit pirítom. A végén már csak az apróra vágott petrezselyem kell.
Jó étvágyat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...