2013. szeptember 16., hétfő

Francia csirke zöldborsóval és szalonnával

Ezt az ételt korábban még nem készítettem. Azt hiszem hiba volt, mert ilyen finom és egyszerű csirkés ételt korábban emlékeim szerint nem ettem. A recept nagyon jó, egy újságban leltem rá, egy két dolgot változtattam rajta, például nem került bele tejszín sem.

Hozzávalók: 8 db csirkecomb alsó és felső vegyesen, 6 szelet húsos szalonna csíkozva, 2 gerezd fokhagyma vékonyra vágva, 1 csomag újhagyma karikázva - a zölddel együtt, kb. 300 ml leves alap (lehet csirke vagy zöldség is), 30 dkg zöldborsó (fagyasztott), 1 fej saláta (lehet római, de nálunk a hagyományos került bele).
Először is egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, a pörcöket vegyük ki és tegyük félre. A megmaradt zsiradékban süssük át a csirkecombokat mindkét oldalukon kb. 5 percen keresztül. Most mehet rá a só is, de nem kell sok, hiszen a szalonna amúgy is sós. Ha megvagyunk a húsokat a serpenyő egyik felébe halmozzuk a másikba pedig megpároljuk a karikázott újhagymákat és fokhagymát majd öntsük fel az húsleves alappal. Adjuk hozzá a korábban félretett pörcöket is. Nagyjából 15-20 percig kell párolni, addigra a hús szépen megpuhul, átsül. Ezután lejjebb vesszük a lángot és beleöntjük a zöldborsó, majd a tépkedett salátát is. További 4 percig főzzük, és tulajdonképpen ennyi a recept.
Mellé nálunk cikkekre vágott pita volt - már akinek, de magában is igen laktató és egyszerű étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...