Ezt az ételt korábban még nem készítettem. Azt hiszem hiba volt, mert ilyen finom és egyszerű csirkés ételt korábban emlékeim szerint nem ettem. A recept nagyon jó, egy újságban leltem rá, egy két dolgot változtattam rajta, például nem került bele tejszín sem.
Hozzávalók: 8 db csirkecomb alsó és felső vegyesen, 6 szelet húsos szalonna csíkozva, 2 gerezd fokhagyma vékonyra vágva, 1 csomag újhagyma karikázva - a zölddel együtt, kb. 300 ml leves alap (lehet csirke vagy zöldség is), 30 dkg zöldborsó (fagyasztott), 1 fej saláta (lehet római, de nálunk a hagyományos került bele).
Először is egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, a pörcöket vegyük ki és tegyük félre. A megmaradt zsiradékban süssük át a csirkecombokat mindkét oldalukon kb. 5 percen keresztül. Most mehet rá a só is, de nem kell sok, hiszen a szalonna amúgy is sós. Ha megvagyunk a húsokat a serpenyő egyik felébe halmozzuk a másikba pedig megpároljuk a karikázott újhagymákat és fokhagymát majd öntsük fel az húsleves alappal. Adjuk hozzá a korábban félretett pörcöket is. Nagyjából 15-20 percig kell párolni, addigra a hús szépen megpuhul, átsül. Ezután lejjebb vesszük a lángot és beleöntjük a zöldborsó, majd a tépkedett salátát is. További 4 percig főzzük, és tulajdonképpen ennyi a recept.
Mellé nálunk cikkekre vágott pita volt - már akinek, de magában is igen laktató és egyszerű étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése