2013. szeptember 20., péntek

Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini

Most, hogy itthon vagyok és végre hódolhatnék főzési és sütési szenvedélyemnek, az ágyat nyomom és hogy a család ne halljon éhen egyszerű és néha elveimmel nem egyező hozzávalókból készítem az ebédet. Persze nincsen bajom a zacskós levesekkel és félkész ételekkel, de akkor is. Azokat valahogy fel kell túrbózni.
Így történt most is.
A készen kapható hússal és sajttal töltött tortellini lett egy kicsit feltúrbózva.

Hozzávalók: 2 csomag tortellini, 3-4 szelet húsos szalonna vagy sonka, kevés kacsazsír (ez még hétvégéről maradt), 2 maréknyi bébi spenót, 3-4 ek tejföl, oregánó, bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma.
A tortellinit a csomagoláson jelzett módon elkészítem. Eközben a hagymákat karikázom. Az új hagymának a zöld részét is felhasználom. Szalonnát apró kockákra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsíron megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és együtt párolom kis lángon. Hozzáadom az aprított fűszernövényeket. Sót nem használok mert a szalonna elég sós. Beleteszem a spenótot is néhány percig keverem. Végén már csak a tejföl kell bele. Ha kifőtt a tészta, leszűröm és még melegen hozzáadom a spenótos keverékhez.
Már tálalható is.. tetejét meghintem parmezán sajttal, a tányérra pedig még friss paradicsom karikákat is teszek. Így az igazi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...