2013. szeptember 20., péntek

Cukkinis-burgonyás krémleves újhagymával

Cukkini leves már sokszor készült nálunk. Most igazán szükségem is van rá, mert szuper egészséges és tele van C vitaminnal. Ennek most az az érdekessége, hogy nincs benne semmiféle rántás. A sűrítést a zöldségek és a sajt adták.

Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kg cukkini, 1 csomag újhagyma, 10 dkg reszelt sajt (cheddar), fűszerek ízlés szerint, só, bors, szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves alaplé.
A burgonyát nagyobb darabokba vágom de a héjával együtt teszem egy lábosba. Felöntöm annyi hús- vagy zöldséglével, amennyi éppen ellepi. Lefedve főzzük forrástól számított 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá a nagyobb darabokba vágott cukkinit is és további 5-6 percig együtt főzzük. Most mehet bele a karikákra vágott újhagyma és fokhagyma is, és így együtt főzzük még néhány percig. Levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt sajtot, fűszerezzük majd merülő mixerrel pürésítjük. Ha kell még adhatunk hozzá vizet, hogy krémesebb legyen. Tálaláskor a tányérra karikázok 1-1 szál újhagymát, és némi reszelt cheddar sajtot is. Mi cikkekre vágott pitével fogyasztottuk... és nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...