2013. szeptember 22., vasárnap

Dijoni mustáros karaj újhagymás burgonyapogácsával

Vasárnapi ebédeink manapság kissé eltérnek a hagyományostól. A régen megszokott többfogásos ételek helyett inkább az egyfogásos de annál tartalmasabb, ízben gazdagabb világot preferálom. Szerencsére a családnak nincs ellenvetése. Ami még talán kicsit mássá teszi az az, hogy a sót próbálom elhagyni, vagy legalábbis nagyon minimálisan használni.

8 szelet csontos karaj, 2 ek dijoni mustár, 1 csomó oregánó. A burgonyapogácsához pedig fél-fél kg édes és hagyományos burgonya, 5 dkg vaj, 1 csomag újhagyma, 5-6 ek liszt, olíva olaj.
A karajok mindkét oldalát megkenjük mustárral és megszórjuk a friss oregánó levelekkel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hússzeleteket egy kiolajozott jénai tálba tesszük, majd 30-40 perc alatt puhára sütjük. Közben a burgonyákat kockára vágjuk és vízben szintén puhára főzzük. A vajon eközben megpároljuk a karikázott újhagymákat. A burgonyát áttörve a hagymához adjuk, kicsit még pirítjuk. Megvárjuk míg kihűl, ezután pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk a lisztben és serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A burgonyapogácsákat még meleg a hús mellé adjuk és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...