2013. szeptember 22., vasárnap

Juharszirupos hot-dog dijoni mustáros hagymával

A hot-dog-ot mindenki szereti. Nálunk is többször készült már, főként vacsorára. Eddig általában  virslivel készítettem, de miután a család tegnap este jóízűen elfogyasztotta ezt a verzióját, kijelentették, hogy mostantól csak ezt hajlandóak megenni. Érdekes pont tegnap említettem lányomnak, hogy elértem azt a pontot, hogy valahogy intenzívebben érzem a különböző ízeket. Tegnap miután megettük a hot dog-ot a kolbász sóssága, a juharszirup édes íze, a párolt hagyma a mustármaggal, mellette a dijoni mustár és a tárkony ecet, valami eszméletlen ízorgiát adott. 

Hozzávalók: 6 db kisebb bagett, 6 db fehér grillkolbász, 2 ek olíva olaj, 2 fej hagyma, 2 ek juharszirup, 1 ek mustármag, 1 ek dijoni mustár, 2 ek tárkony ecet, csipetnyi barna cukor.
A kolbászokat előmelegített sütőben 20 percig sütöm. Közben a hagymákat félbevágom, majd vékony szeletekre vágom. Az olíva olajon a mustármaggal együtt párolom. Hozzáadom a mustárt  a barna cukrot és az ecetet. Jól elkeverem majd félreteszem. A grillkolbászokat kiveszem a sütőből és megkenem a juharsziruppal, mellé rakom a bagetteket, majd visszatolom a sütőbe további 8 percre. Ezalatt a juharszirup karamellizálódik a bagett pedig jó ropogósra sül. 
Most már csak össze kell állítani őket. A bagettet felvágom, a kolbászokat félbevágom és úgy helyezem bele, tetejére 1-1 kanálnyi mustáros hagymát teszek.
Jó hideg sörrel... hmm az igazi...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...