2013. október 15., kedd

Mustáros csülök hagymás-répás körettel - juharszirupos-tökmagolajos öntettel

Vasárnapra betervezett ebédünk egyik főszereplője a csülök volt. Ezúttal mustárosan álmodtam meg, a tepsiben pedig mellette sült hagymákkal és répával. Ha szeretjük a csülköt és jó minőségű friss húst kapunk, érdemes csak sóval átdörzsölve megsütni, ilyenkor érezni a legjobban azt az utánozhatatlan ízt. Mivel én a fagyasztóból vettem elő, fűszerekkel bolondítottam.

Hozzávalók: 1 közepes kicsontozott csülök, 2-3 ek dijoni mustár, nagy szemű só, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, kevés zsiradék, víz
A csülköt jól átmosom, megszárítom majd nagy szemű sóval jól bedörzsölöm. Megtisztítom a hagymákat, répát. Egy tepsit kizsírozok belehelyezem a zöldségeket. (a répát és a hagymákat is nagyobb darabokban hagyom, de akár egyben is hagyhatjuk). Erre a zöldségágyra teszem a csülköt. Jöhet a mustár, amivel minden oldalán szépen bekenem. Adhatunk hozzá egy kevés vízet is. Előmelegített sütőben sütöm, először magas hőfokon, majd 15 perc után közepes lángra visszaveszem. A csülöknek nagyjából 1,5 óra kell. Mindenképpen lefedve süssük. Utolsó 10 percben levehetjük róla a fóliát, és további néhány percig a tetejét megpiríthatjuk. 
Köretként a fiúk rizst kértek, mi lányok pedig retek-uborka salátát ettünk.
Ha szeretnénk a húst egy kicsit megbolondítani, tökmagolajhoz adjunk némi juharszirupot, mustárt, sót, borsot és ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst. Fantasztikus ízorgia, amit elérünk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...