2013. október 19., szombat

Sonkás-gombás sült tészta

Szombati ebédjeink mostanság olyan gyorsan elkészülőek. Ez az a nap, amikor a otthoni tennivalók (melyek persze a hétköznapokon elmaradtak) bepótlásra kell hogy kerüljenek..na de ez nem mehet egy jó ebéd rovására. Úgyhogy ilyenkor próbálok az egyszerűségre törekedni, de szem előtt tartva az ízek harmóniáját is.

Hozzávalók: 1 csomag masni tészta (farfalle), 10 dkg vaj, 20 dkg apró gomba negyedelve, 1 csomag újhagyma karikázva, 5 dkg liszt, 500 ml tej, só, bors, 15 dkg füstölt sonka, vagy tarja, 15 dkg gouda sajt reszelve.
Főzzük ki a tésztát. Eközben a vaj felén pirítsuk meg a gombát. Vegyük ki a serpenyőből adjuk hozzá a maradék vajat és az apróra szeletelt újhagyma háromnegyed részét. Nagyjából 1 percig pároljuk. Ezután készítsük el a besamel mártást, vagyis szórjuk meg a liszttel és öntsük fel a tejjel. Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Amikor besűrűsödik adjuk hozzá a kockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Itt újra fűszerezzük tetszés szerint. A krémes masszához öntsük hozzá a tésztát jól keverjük el, majd egy jénai tálba öntsük át az egészet. Szórjuk meg a maradék hagymával illetve reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 10 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...