2013. október 11., péntek

Mustáros sertésragu leves

Nagyon vágytam már egy jó meleg levesre... ez a hideg valahogy kihozza belőlem a forró ételek iránti vágyat. Szerencsére nagyon szeretjük a leveseket, de inkább őszi-téli időszakban esszük. Tegnap este némi sertéscomb felhasználásán gondolkodtam, amit akár gulyásnak is el lehetett volna készíteni, de kicsit különlegesebbre vágytam. Maradt még az üveg alján jóféle dijoni mustár, illetve citrom is kéznél volt.
 
Hozzávalók: 40 dkg sertés comb vagy lapocka kockázva, vaj, 4 újhagyma, 2 evőkanál dijoni mustár, 2 sárgarépa és 2 szárzeller karikázva, tejföl, liszt, só, borsikafű, tárkony, fél citrom.
A vajon fehéredésig pirítjuk a húst majd hozzáadjuk a hagymát is. További néhány percig pároljuk. Mehet hozzá a mustár és a citrom kifacsart leve és héja is egészben. Adjuk hozzá a karikázott zöldségeket és a fűszereket. Öntsük fel zöldség alaplével, ha nincs, akkor sima vízzel is lehet, de azt még utólag jobban kell fűszerezni. A levesnek nagyjából 1 óra kell, addig a hús szépen megpuhul a fűszerek és a zöldségek íze pedig finoman átjárják azt. Készítsünk egy tejfölös habarást majd sűrítsük be. Tálaláskor érdemes petrezselyemmel megszórni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...