2013. október 27., vasárnap

Spätzle parmezános húsgombóccal

 Ha valaki már járt Ausztriában tudja, hogy a hüttékben kínált kedvenc fogás az a Käsespätzle - vagyis sajtos nokedli. Nálunk is sok helyen ismerik főként a még hagyományosan főző sváb családok előszeretettel készítik. Az interneten számos variációja kering. Akár magában akár köretként is megállja a helyét.
Nálam ezúttal tejszínes formában került az asztalra némi parmezános húsgombóc társaságában.

Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, parmezán sajt, fél citrom reszelt héja, olaj, 1 zacskó spätzle, főzőtejszín, 25 dkg fagyasztott zöldborsó, petrezselyemzöld, só, bors.
Készítsük el először a gombócokat. Ehhez a darált húshoz reszeljük le a hagymát, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a citrom héját, sót, borsot némi parmezán sajtot, majd jól dolgozzuk össze. Formázzunk diónyi gombócokat, melyeket kevés olajon serpenyőben pirítsunk meg. Főzzük ki a tésztát. Ha nem felejtjük el (mint én tettem) tegyünk félre a főzővízből 100-150ml mennyiséget, melyet keverjünk el ugyanannyi tejszínnel. Ezt a tejszínt öntsük a húsgombócokra, forraljuk fel, és főzzük addig míg besűrűsödik. Most már mehet hozzá az időközben felengedett zöldborsó is. Újabb néhány perces főzés után a tetejét szórjuk meg petrezselyemmel majd adjuk hozzá a leszűrt tésztát is. Tálaláskor még szórjuk meg parmezán sajttal is.
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...