2013. november 10., vasárnap

Szezámos párnácskák

A lehető legegyszerűbb recept, ha valami sósra vágyunk. Nem kell hajtogatni, nem kell keleszteni..előző este kell begyúrni és másnap reggel 15 perc alatt el is készül.

Hozzávalók: 25 dkg ráma, 30 dkg liszt, 6 ek víz, 1 ek ecet, só, szezámmag vagy lenmag a tetejére.
A puha rámával összekeverjük a lisztet, vizet, ecetet és a sót. Jól összegyúrjuk majd egy éjszakára  a hűtőbe tesszük. Ha vendégeket várunk készíthetjük a pihentetés nélkül is, nem ronthatjuk el. 
Másnap a tésztát már csak ki kell nyújtani nagyjából 5mm vastagra, tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágni, megszórni a magokkal és mehet is az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt megsül. Dobozban tárolva napokig eláll, már ha egyáltalán marad belőle.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...