Egyik kedvencem szinte már gyerekkorom óta a vasárnap oly elmaradhatatlan rántott csirke. Első konyhai ténykedésem az volt, hogy anyu engedett panírozni. Emlékszem 3 különböző színű, egymásba kapcsolható műanyag panírozó tálkára...igen, merthogy ilyen is volt. Akkor még szerettem panírozni, aztán később már kevésbé, nem beszélve a mosogatásról.
Na erre találták ki a zacskós eljárást. És hogy mi kell hozzá? 2 zacskó, vagy fagyasztó tasak.
Ha így készítjük a csirkét, vagy bármilyen más húst, a liszt és a morzsa egyenletesen fogja befedni a húsokat, nem beszélve arról, hogy a bunda nagyon finom, ropogós lesz.
Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 2 db tojás, 4 ek liszt, 4 ek zsemlemorzsa, só, bors, olaj, 2 fagyasztó tasak
A csirkecombokat előző este fokhagymás tejben áztatom. Kettévágom, jól megmosom, és megszárítom. Sózom, borsozom és amíg előkészítem a panírozáshoz az alapanyagot, pihentetem.
A tojásokat egy tányérba teszem. Az egyik zacskóba a lisztet öntöm a másikba pedig a morzsát.
A csirkecombokat egyesével először a lisztes zacskóba teszem. Rázogatom, amitől a liszt egyenletesen körbeöleli a húst. Mehet a tojásba. A zsemlemorzsánál ugyanúgy járok el... egy kis rázogatás és már kész is van. Forró olajban kezdem a sütést, majd a hőfokot kicsit lejjebb veszem, hogy a hús jól átsüljön.
Nagyon finom ropogós bundát kapok, ezzel a technikával.
Köszi a zacskós ötletet - amivel egy mosogatást lehet spórolni, az olykor már-már életmentő ;)
VálaszTörlésBárki is találta ki, annak örök hála... mert ennél könnyebben tényleg nem működik. Még dobozban is érdemes kipróbálni.. és ott rázni és rázni :)
VálaszTörlés