2014. szeptember 28., vasárnap

Csokoládé leves

Amikor először megláttam a receptet egy régi német szakácskönyvben, hát bizony elakadt a szavam. Meg is kérdeztem Zalánt, hogy mit szólna hozzá, ha ma csokoládé leves lenne az ebéd. Na ekkor akadt el az ő szava is. Nézve a reakcióját, bizony nem talált semmi kietnivalót benne. Miért is ne...

Hozzávalók: 1 l tej, 5 dkg cukor, 4 dkg holland kakaópor, 2 dkg étkezési keményítő vagy búzadara.
A 3/4 liter tejet a cukorral felforraltam. Eközben a kakaóport és az étkezési keményítőt összekevertem a maradék tejben. Amikor a cukros tej már gyöngyözik hozzákeverem a kakaót, és egyszer felforralom. Tetejére pirított mandula illik. Az eredmény pedig nagyon gyorsan elfogyott.
                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...