2015. április 21., kedd

Színes zserbógolyók

Kókuszgolyót terveztem készíteni, de nagyon megtetszett egy recept az interneten, úgyhogy azt próbáltam kicsit átalakítani. Persze ettől függetlenül az elkészült massza kókusz reszelék bevonatot is kapott. És hogy mitől zserbó-golyó? A meggytől, a diótól, a sárgabarack lekvártól és a csokimáztól. 
Nagyon finom volt.

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 15 dkg darált dió, 2-3 ek kakaó, 3-4 ek baracklekvár, meggylé, 1 cs vaníliás cukor, cukor ízlés szerint, meggy, tortabevonó, kevés vaj a mázhoz
A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverem. Jól formázható masszát kell kapnunk. Golyókat formázunk, melyek közepébe 1-1 magozott meggyet teszünk. Forgathatjuk kókusz reszelékbe, de a legfinomabb, ha csokimázat készítünk és abba mártogatjuk. Díszítésként apró ehető gyöngyöket tettem a tetejére. (a Lidl-ben találtam, készletben árultak hasonló színes ehető díszeket. És a lényeg, hogy ezek a gyöngyök belül puhák, nem törik bele a fogunk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...