Kókuszgolyót terveztem készíteni, de nagyon megtetszett egy recept az interneten, úgyhogy azt próbáltam kicsit átalakítani. Persze ettől függetlenül az elkészült massza kókusz reszelék bevonatot is kapott. És hogy mitől zserbó-golyó? A meggytől, a diótól, a sárgabarack lekvártól és a csokimáztól.
Nagyon finom volt.
Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 15 dkg darált dió, 2-3 ek kakaó, 3-4 ek baracklekvár, meggylé, 1 cs vaníliás cukor, cukor ízlés szerint, meggy, tortabevonó, kevés vaj a mázhoz
A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverem. Jól formázható masszát kell kapnunk. Golyókat formázunk, melyek közepébe 1-1 magozott meggyet teszünk. Forgathatjuk kókusz reszelékbe, de a legfinomabb, ha csokimázat készítünk és abba mártogatjuk. Díszítésként apró ehető gyöngyöket tettem a tetejére. (a Lidl-ben találtam, készletben árultak hasonló színes ehető díszeket. És a lényeg, hogy ezek a gyöngyök belül puhák, nem törik bele a fogunk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése