2015. november 27., péntek

Csokoládés-meggyes sütemény

Az internetet böngészve találtam rá erre a csoda receptre. Nagyon egyszerű és nagyon finom csokis süti. 


Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 3 tojás, késhegynyi szódabikarbóna, 5-10 dkg olvasztott étcsokoládé, néhány kocka étcsokoládé nagyobb darabkákra vágva, 25 dkg kimagozott meggy.

Az étcsokoládét felolvasztom. Erre a megfelelő megoldás a gőzfürdő. Miközben a csoki olvad, habosra keverem a vajat a cukrot és a tojásokat. Ebbe öntöm bele a felolvadt csokimasszát. A lisztet átszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, és ezt is a masszához keverem. A végén jöhetnek bele az előkészített csokidarabkák.
Kisebb tepsit használok, amit először sütőpapírral bélelek ki, majd még vajjal is megkenem. Beleöntöm a masszát, kanállal vagy késsel ellapítom, beleszórom a meggyeket és már mehet is az előmelegített sütőbe. 180 fokon kell sütni, nagyjából 20-25 percig. Porcukorral meghintve is tálalható, de magában is nagyon finom csokisüti.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...