2018. szeptember 5., szerda

Hamis csirke gordon-bleu ciabattán tálalva mézes-mustáros salátával

Napi rohanásaink miatt sokszor gyorsan eszünk. Nem mindegy azonban, hogy mennyi időt szánunk az ételek elkészítésére. Ezt az ételt 35 perc alatt készítettem el, így az elfogyasztása már nem kapkodva ment.

Hozzávalók: 4 db csirkemell 2 ek savanyú lekvár (ez lehet füge, vagy narancs, áfonya stb.) kakukkfű, só, frissen őrölt bors, félkemény sajt durván reszelve, 4 szelet fekete erdei sonka, olíva olaj, mogyoróhagyma, dijoni mustár, méz, balzsamecet, szívsaláta, 1 ciabatta.

A csirkét megmossuk, szárítjuk és ferdén zsebeket vágunk rá.

Összekeverjük a lekvárt a frissen aprított kakukkfűvel, adunk hozzá sót és borsot majd ezzel a keverékkel megkenjük a csirkemell zsebeit és megszórjuk reszelt sajttal. Használjunk karakteresebb ízű kemény sajtot. Ezután a sonka szeleteket tekerjük rá a húsokra.

4 ek olajban a szeleteket mindkét oldalán átsüjük, kb. 4-4 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

Amíg a hús sül, készítsük el a salátát is. Az öntethez a hagymát apróra vágjuk, hozzáadunk kevés mustárt, mézet, sót, borsot, és a balzsamecetet és némi olíva olajat. A salátákat csíkokra vágjuk és az elkészült dresszinggel nyakon öntjük. 
Tálaláskor 1-1 szelet pirított ciabatta szeletre halmozzuk az elkészült sültet és salátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...