Emlékszem, gyerekként szüleim évente 1x disznót vágattak. Ez nem igazán tartozott a kedvenc elfoglaltságaim közé, annál inkább a sok finomság ami ilyenkor készült. Városi gyerekként minden újdonságnak számított.
Azóta inkább a jól bejáratott helyről vásároljuk a feldolgozott kolbászt, hurkát, disznósajtot.
Bár nem túl gyakran.
Ma viszont úgy gondoltuk, hogy jól esne ebédre egy kis hurka-kolbász.
Az elkészítésével nem sokat kell fáradnunk. Egyszerűen csak tepsibe tesszük, kicsit megzsírozzuk és megszurkáljuk egy hústűvel. Nagyjából fél óra alatt pirosra sül.
Hozzá a legjobb a hagymást tört burgonya, vagy ha vacsorára esszük jó fehér kenyér és mustár.
A krumplit héjában kell megfőzni, majd hideg vízzel leöblíteni, meghámozni. Eközben 1 hagymát apróra vágunk és kis zsiradékon megpirítunk. Hozzáadjuk a burgonyát és villával vagy krumplitörővel összetörjük megsózzuk és jól lepirítjuk. Kovászos uborkával dukál...
Ha már disznóságnál tartunk a legjobb reggelinket Nagybörzsönyben ettük egy nagyon kedves családnál, ahol így vártak minket...
... finom főtt sonka, tojással és házi tehéntejből készül sajtokkal és friss tejjel :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése