Az általunk egyik legkedveltebb húsétel - a csirke. Mivel sokféleképpen készíthetjük el, sosem válik unalmassá. Tekintettel arra, hogy a család női tagjai állandó fogyókúrában élnek, a csirkemell bizonyult ezúttal is a legjobb választásnak. Nem kell mindig pörkölt és rántott hús - bár ezek is nagy kedvencek. Időnként jól esnek a friss ízek.
Az ételek gyors elkészítésének egyik legjobb módja, ha Wok-ban sütünk.
Hozzávalók: 1 csirkemell, kis gyömbér, édeskömény levele (2 levél), 1 újhagyma, 3 db fokhagyma, só, bors, chili paprika.
A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk. A Wok-ot előmelegítjük beletesszük a zsiradékot. (új kedvencem a kókuszzsír) beletesszük a karikára vágott hagymát, csíkokra vágott édesköményt majd a húst is. Ezután fűszerezzük meg. Tegyük hozzá a fokhagymát, chilit és reszeljünk rá egy kevés gyömbért. Pirítsuk együtt, majd adjunk hozzá 2 narancs gerezdjeit illetve 1 citrom levét.
Hozzá fűszeres bulgurt készítettem, amit kairói shoarma fűszerrel (édeskömény, menta, kurkuma) ízesítettem.
Pikáns egy ebéd :-)
nagyon ínycsiklandozóan néz ki :)
VálaszTörlésnagyon finom volt. A narancs és a citrom teljesen megbolondította. Ezt még soha nem készítettem, de most már szerintem gyakori vendég lesz nálunk. :-)
Törlés