Lusta asszony réteséről már biztosan mindenki hallott. A lényege, hogy nagyon gyorsan elkészíthető és a hozzávalókat csak bele kell "dobálni" a tepsibe. Az ismertebb verziója gyümölcs nélkül készül, de manapság már sokféleképpen készítik.
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt,
22 dkg porcukor,
fél csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uszasXlVqV-AD-SVC7DxhwRUpFrYSscYnyrlSNDO7RxwxsfXhZT8T2Mc7LQf3dBwzt7WtNvXr7SDFxkOgJwENNVTsWEC4FbQo3LTaIaqkO70cTH7HlcI-ppZh9HhoGynHn3c1XN5VwSkgr4RgEe-GaJ40xZa97st4xF82YiZkc9CoH8K-xIc_y38KFmF1BAzqmdcgqM8xTk7oCDoSQ4U53jjzsHNVvOlLRxNaPsE36HvqYe6gk364DWiRh9Q=s0-d)
ráma, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 1 pohárnyi gyümölcs - ez esetben ribizli
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor). Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét. Erre jön a túró, vaníliás cukor, reszelt citromhéj a ribizli és a maradék vaj. A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be. Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése