2014. március 3., hétfő

Almával-körtével sült kacsacomb meleg salátával és kapros gombával


Egyik kedvenc ételem a sült kacsacomb. Legszívesebben minden nap készíteném. Most vasárnap is készült és persze mi mással mint gyümölccsel együtt sütve, merthogy így a legfinomabb. Amikor gyümölccsel együtt sütöm, általában nem használok a són kívül más fűszert. Szerintem ilyenkor a só az ami igazán kiadja a hús ízét. Köretként meleg saláta készült mogyoróhagymával, zöldborsóval és pirított kapros gombával.

Hozzávalók: 4-5 db kacsacomb, só, 2 db alma, 2 db körte.
A salátához: 2-3 fej szívsaláta, fagyasztott zöldborsó, 9-10 db mogyoróhagyma, vaj, só, bacon szalonna.
A gombához: barna csiperke gomba, vaj, só, kapor
A kacsacombokat beirdalom és bőségesen megsózom. A sót bele is masszírozom húsba. Az almát és a körtét nagyon szeletekre vágom és a hús mellé teszem egy nagyobb tepsibe. Kevés vizet teszek még mellé és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Eközben elkészítem a salátát is. Ehhez a hagymákat megtisztítom. A bacon szalonnát megpirítom.  Hozzáadom a zöldborsót és sózom. Hozzáadok egy kevés vajat. Amikor a hagyma és a borsó majdnem megpuhult beleteszem a saláta leveleket is. Jól átforgatom és már tálalom is. A gombákat csak megmosom és nagyobb szeletekbe vágom. Kevés vajon nagyjából 10 percig pirítom. A végén adom hozzá a sót és a kaprot. 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...