2018. április 18., szerda

Nevenincs salátaTavasszal szomjazzuk a vitamint. A legjobb "C" vitamin forrás szerintem a savanyú káposzta. Emlékszem gyerekként anyuval a piacon, az ismerős káposztás néninél mindig kaptam kóstolót. Azóta is nagy kedvencem. Szóval a mostani saláta húsvét után készült. Vagyis gondolhatjátok, hogy a megmaradt sonka illetve tarja is belekerült. De ha már volt otthon alma, és füstölt sajt is, hát nem kellett kétszer mondani, hogy ezeket is mind hozzáadjam. A saláta készíthető joghurtos öntettel is, de szerintem ez anélkül sokkal de sokkal finomabb.

Hozzávalók:
30-40 dkg savanyú káposzta, 2-3 db újhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg edami vagy trapista sajt, só, bors, pirított sótlan mogyoró, 15 dkg füstölt sonka vagy tarja, 1 db alma

A káposztát mindig átmosom fogyasztás előtt. Nekem sokszor túl savanyú. Ezután felvagdosom. Ezt teszem a hagymával is. A sonkát és a sajtokat és az almát tetszés szerint, hasábokra vagy kockákra vágjuk és már kezdhetjük is összeállítani.
Egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban. Sózzuk és borsozzuk meg. A salátához kerülhet még némi pirított mogyoró és díszítésnek pedig fodros petrezselyem. Ez nálam elmaradt.
Higgyétek el másnap, mikor összeértek az ízek, még finomabb.

                          


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...