Az eredeti recept át lett írva általa, úgyhogy most ezt adom meg.
Hozzávalók: 55 dkg finomliszt, 15 dkg ráma, 15 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tojás, 2 ek sűrű tejföl, 1 ek kakaópor, 1/2 kk őrölt fahéj, 1 üveg sűrű szilvalekvár, 10 dkg darált dió
Összegyúrjuk a sütőporos lisztet, margarint, vaníliás cukrot, porcukrot és a tojást annyi tejföllel, hogy könnyen kezelhető legyen. A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a fahéjat. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal beleteszünk egy adag tésztát, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Erre tesszük a kinyújtott kakaós tésztát, újra megkenjük lekvárral és megszórjuk a dió másik felével. Majd a harmadik tésztát is kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Tetejét villával megszúrkáljuk és közepes lángon aranybarnára sütjük. Egyébként porcukorral kell meghinteni, de nekünk így lett tálalva.
Egyébként nagyon finom volt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése