2013. október 6., vasárnap

Brokkolis-zelleres pirított csirke tésztával

Ez a hetünk valahogy nagyon rohanós lett.. épp ezért a főzés kicsit háttérbe is szorult.
Viszont mivel nem vagyunk "napközisek" - nem vagyunk befizetve sehová :) kell hogy legyen meleg étel is legalább egyszer egy nap.
A Wok-ban készült ételek igazán gyorsan elkészülnek, variálni pedig tényleg nagyon jól lehet a belevalókat. Ezúttal a brokkoli, répa, szárzeller, újhagyma lettek a főszereplői, na meg persze a csirke.. Mert hús nélkül nem élet az élet...és a család sem eszi meg anélkül.

Hozzávalók: 1 kisebb brokkoli fej, 1-2 sárgarépa karikázva, 1 szárzeller, 4 újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag kínai tészta (ezt épp a lidl-ben vettem) 2 csirkemell, szójaszósz, kevés kókusz zsír, kínai fűszerkeverék
A csirkemellet tetszés szerint aprítom, majd befűszerezem.. Egy kicsit állni hagyom. Eközben a zöldségeket is karikázom. A tésztát egy tálba teszem. Vizet forralok és a tésztára öntöm, meglocsolom szója szósszal is és néhány percig állni hagyom. 
Előmelegítem a Wok-ot. Ekkor adom hozzá a kókusz zsírt, majd a csirkét. Néhány percig nagy lángon pirítom. Beleteszem a préselt fokhagymát is. Lefedem és további 6-7 perc alatt puhára párolom. Ezután kiveszem a csirkét, ha szükséges a Wok-ba teszek még zsiradékot. Beleöntöm a zöldségeket és megpárolom. Gyakran kell keverni vagy rázogatni, mert hamar odakaphat. Ha szükséges kevés vizet teszek hozzá. Bár mi jobban szeretjük ha a zöldségek ropognak. Ha zöldség is elkészült - szintén kiveszem a Wok-ból. Most már mehet bele a lecsöpögtetett tészta is. Néhány percig pirítom majd visszaöntöm a csirkét és a zöldségeket is jól összekeverem. Ha szükséges még szójaszósszal leöntöm... és azon melegében tálalom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...