Ilyenkor szeretem legjobban a piacot. A rengeteg új zöldség és gyümölcs csak úgy kelleti magát. Nagyon nehéz úgy elmenni a sorok között, hogy nem veszek semmit. A spárga, a borsó vagy az új zöldségek látványa már nyersen is megér egy misét, de mindezt egy fantasztikus levesben összeállítva....hát hogy is mondjam...fél kezemet adnám érte.
Hozzávalók: fél csomag fehér spárga, 1 csomag új zöldség (fehérrépa, sárgarépa), 1 karalábé, kevés karfiol, 1 csomag petrezselyem, vaj, só, bors esetleg ételízesítő, húsleves alaplé, vaj, liszt
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, tetszés szerint szeleteljük - de legjobb ha vékony csíkokra vagy karikákra szeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
A kevés vajon megfuttatjuk a zöldségeket, majd megszórjuk kevés liszttel és felengedjük zöldség vagy hús alaplével, ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése