2013. június 5., szerda

Cseresznyés tejes pite

Ma egy kis adag cseresznye várt itthon, ami a családnak, csak úgy nasizni túl kevés lett volna, így inkább egy tejes pitében végezte.
Hozzávalók: 8 dkg cukor, 1 vanília rúd, 1 csomag vaníliás cukor, 1 lime reszelt héja, 1/2 lime leve, 1 csipet só, 2 db tojás, 1/2 liter tej, 16 dkg liszt, kevés vaj a tepsihez, némi magozott cseresznye.
Ez a mennyiség egy pite formába elegendő, de süthetjük dupla mennyiséggel is akkor egy nagyobb tepsit használjuk és a végén kockákra vágjuk a pitét.
Keverjük habosra hozzávalókat a tej és a liszt kivételével. A vanília rudat vágjuk fel hosszában és egy éles késsel kaparjuk ki a magokat, amit szintén adjuk hozzá. Ezután felváltva és apránként keverjük bele a lisztet és a tejet. Pite formát vajazzuk ki és már  mehet is bele a massza.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a pitét 10 percig süssük magas hőfokon. Utána vegyük le 170 fokra a sütő hőfokát és további 30-35 percig süssük benne.
Próbálhatjuk más gyümölcsökkel is, az eredmény mindig önmagáért beszél.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...