2014. február 9., vasárnap

Répatorta

A répatorta az az édesség, amit vagy megkóstolunk és szeretni fogunk, vagy a répa miatt inkább kihagyjuk a kulináris élményeinkből. Sokan megkérdőjelezik azt, hogy egy zöldségtől miért lesz jó egy édesség, de higgyétek el, nagyon finom és érdemes kipróbálni.
A recept kedvenc angol tanárnőmtől származik.

Hozzávalók: 3 tojás, 200 g liszt, 200 porcukor, 10 dkg dió, 175 ml olaj, 2 répa reszelve, fél csomag sütőpor, 1 tk szódabikarbóna,, gyömbér, fahéj 
mázhoz: porcukor, citromlé
de készíthető még cukor, citromlé és Philadelphia krémsajt mázzal is. 
Elkészíteni nagyon egyszerű. Előbb a "nedves" hozzávalókat keverjük el (tojás, olaj) ehhez adom a cukrot, sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet majd jöhet rá a répa, a durvára darált dió végül pedig a fűszerek.
Kapcsos formát kivajaztam és kiliszteztem. Ebbe öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig kell sütni 175-180 fokon. Ha a teteje nagyon barnulna, érdemes letakarni egy kis alufóliával. Tűpróbával tudjuk megnézni, hogy elkészült-e.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...