2014. július 30., szerda

Pikáns tészta-Paella

Hosszú 12 órás utazás és éjjeli érkezés után a korán kelés ma kissé nehezen ment. Igazán főzni sem volt nagyon kedvem még, de meleg étel mindenképpen kellett. A választás így esett egy könnyen elkészíthető, ám mégis különleges ételre. 

Hozzávalók: 1 db piros kaliforniai paprika, 1 sárga paprika, 2 kisebb hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg csirkemell, fél rúd kolbász, 600 ml húsleves alaplé, 3 ek ajvár, 2 ek paradicsompüré, olíva olaj, só, bors, rozmaring, 20 dkg tészta, 12 dkg fagyasztott zöldborsó
A főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbász felkarikázom. Felmelegítem a húsleves alaplevet, amibe elkeverem az ajvárt és a paradicsompürét. Kevés olajon a kolbász karikákat megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből és félreteszem. Ezután a kockára vágott csirkemellet pirítom meg, közben sózom, borsozom. Ha megpirult, kiveszem a serpenyőből, hogy a paprikákat a hagymákkal megpárolhassam. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm az ajváros alaplevet, a tésztát, borsót és az aprított rozmaringot. Rövid ideig főzöm. Hozzáadom a húst és a kolbászt. Az egészet átöntöm egy tepsibe és letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. A sütési idő alatt érdemes még egyszer átkeverni.



1 megjegyzés:

  1. szia,

    tudsz nekem egy email címet küldeni, ahol fel tudom venni veled a kapcsolatot?

    Kösz

    Kriszti
    info@luxoryshop.com az én email címem

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...