2016. január 12., kedd

Pesto-bundás csirkecomb zelleres-répás barna rizzsel

Ennél hosszabb nevet nem is adhattam volna az ebédnek, ami még a hétvégén készült. Valami egyszerű kellett, valami gyors, de mégis különleges. Minden csak az ízesítésen múlik. A fűszerek és zöldségek bolondítják meg az ételeinket és adnak egy kis pluszt.

Hozzávalók: 1 üveg piros pesto (lidl-ben vettem), 5 db csirke felső comb, barna rizs, 1 db kisebb zeller és 1 db sárgarépa reszelve, só, bors, olaj vagy más zsiradék
A csirkecombokat először jól átmosom, megszárítom. Ezután jól beburkolom a pestos krémmel. Mehet a tepsibe, amit fóliával fedek le. 180 fokra előmelegített sütőben kezdem sütni. Nem tettem alá vizet sem zsiradékot. A csirke enged annyi levet, hogy nem ég oda. Érdemes azért időnként rátekinteni, sütője válogatja, de jobb a békesség. A rizst a megszokott módon készítem. Bár a barna rizshez sokkal több idő kell ám. 1,5 pohárnyi rizshez dupla annyi vizet számolok (3 pohár). Kevés vajon megpirítom a már előzőleg megmosott és lecsepegtetett rizst. Ráöntöm a reszelt zöldségeket. Sózom, borsozom. De bármilyen más fűszert is rátehetünk, mert annál jobb lesz. Felengedem a vízzel és megvárom míg felforr. Ezután veszem lejjebb és kis lángon, fedő alatt hagyom megpuhulni.
Nagyjából egyszerre készülnek el... és már csak tálalni kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...